A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинівська громада
Запорізька область, Пологівський район

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2024 09:17
Кількість переглядів: 14

Вже 38 років минуло від 26 квітня 1986 року, коли Чорнобильська АЕС стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи та символом мужності, самопожертви й жертовності в ім’я Батьківщини тисяч українців.

Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів. Наслідки катастрофи залишаються й донині предметом обговорення світової наукової спільноти. За Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) цю аварію класифікували за найвищим – сьомим рівнем небезпеки.

Кожен свідомий українець в цей день висловлює щирі слова подяки й засвідчує свою шану за героїзм та самовідданість усім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров’я без вагань та роздумів, вони ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Світла пам'ять усім, хто загинув або не дожив до сьогоднішнього дня через хвороби, спричинені радіацією. Ці рани ніколи не загояться... розділяємо біль втрат з вдовами, матерями, дітьми й усіма, в чиє життя увірвався Чорнобиль.

Найглибша повага до ліквідаторів, чий громадянський подвиг важко переоцінити, він назавжди залишиться в пам'яті українського народу.

Ви — приклад мужності та самопожертви.

У зв’язку із повномасштабною агресією росії проти України світ опинився під новою ядерною загрозою. Окупанти п’ять тижнів  перебували на Чорнобильській АЕС, а ЗМІ інформували про локальні пожежі в Чорнобильській зоні, загасити які Україна не могла через окупантів. До того ж,  станція залишалася без електрики, яка необхідна, зокрема, для охолодження відпрацьованого палива. 

Над Чорнобильською АЕС 2 квітня знову підняли український прапор.  

Під загрозою залишається Запорізька АЕС, що наразі знаходиться на тимчасово окупованій території.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь