A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинівська громада
Запорізька область, Пологівський район

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Дата: 25.04.2024 10:52
Кількість переглядів: 83

Громадська організація "Лабораторія військово-політичних досліджень та реконструкції" у партнерстві з фондом "Відкрита Литва" розпочали пілотний проєкт "Реабілітаційний простір ветеранів українського війська "Блокпост", спрямований на допомогу українським захисникам в ресоціалізації після повернення з фронту, подолання поствоєнного синдрому, а також підтримку їх найближчого оточення - членів родин.

«Фундація "Відкрита Литва" (Open Lithuanian Foundation) підтримала ініціативу зі створення реабілітаційного центру, бо покликана допомагати організаціям громадянського суспільства України, які надають вкрай необхідну підтримку ветеранам війни. Крім того, Фундація працює над розвитком потенціалу активних українців, переміщених до Литви, та допомагає їм налагоджувати зв'язки з організаціями громадянського суспільства в Україні», - говорить директорка Фундації Сандра Адомавічутє.

У Запоріжжі проєкт реалізується за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації. Його директор Владислав Мороко каже, що питання реабілітації українських військових постало ще 2014 року. З того часу були розроблені алгоритми як на місцевому, так і на національному рівнях. Працюючи над проєктом, команда спиралася на досвід відповідних місцевих, українських і міжнародних експертів, щоб ефективно реагувати на потреби українських ветеранів.

«Запуск проєкту "Блокпост" сприятиме розгортанню комплексної мережі ветеранських реабілітаційних просторів по всій Україні, бо має багатобічну підтримку:  Європейського Союзу, МЗС Литви, місцевої влади, активістів і запорізьких ветеранів», - впевнений Владислав Мороко.

У новоствореному просторі ветерани та ветеранки, а також їх подружжя та діти зможуть пройти спортивну реабілітацію, зрозуміти, як пропрацювати свої найгостріші емоційні та вирішити психологічні потреби, знайти способи соціалізації, отримати навички створення власних стартапів тощо. Крім того, проєкт готуватиме волонтерів, які прагнуть допомагати ветеранам та їхнім родинам у вирішенні першочергових проблем. Родзинкою проєкту, на думку його ініціаторів, є програма "Психологічна лагуна", в якій учасники/ці навчатимуться долати наслідки ПТСР. Загалом, спільно фінансований Європейським Союзом і Міністерством закордонних справ Литви, проєкт "Блокпост" має на меті створити систему сталої ресоціалізації українських ветеранів та членів їхніх родин і надаватиме їм широкий спектр соціальних послуг.

Звернутися до Реабілітаційного простору ветеранів "Блокпост" можуть ветерани різних родів військ, які захищають нашу країну з 2014 року, та їхні родини. Реабілітаційний простір розпочне свою діяльність 1 травня.

#StrongerTogether #europeanyearofskills #TEAMEUROPE #meskartu #Блокпост #Blokpost #EU4Youth #ГОЛабораторія #Реабілітаційнийпростір #ветеран #ветеранка #Запоріжжя #ВідкритаЛитва #OLF #БлокпостЗапоріжжя

 Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь