Малинівська громада
Запорізька область, Пологівський район

Інформаційна компанія "Робота для ВПО: ти потрібен"

Дата: 04.10.2023 09:01
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Фото без опису

З метою посилення комунікації між службою зайнятості та об'єднаними територіальними громадами з питання стимулювання зусиль внутрішньо переміщених осіб в пошуку роботи, навчанні, перенавчанні в рамках проведення інформаційної компанії «Робота для ВПО: ти потрібен» начальником Гуляйпільського відділу Пологівської філії Запорізького обласного центру зайнятості Ларисою Канцибкою було проведено робочу зустріч з Малинівським сільським головою Володимиром Шишом та представниками Малинівської об’єднаної територіальної громади.

В ході зустрічі було надано інформацію про те, що служба зайнятості пропонує ряд сервісів та послуг, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні переселенців на новому місці. Це, зокрема – підбір роботи, профорієнтаційні послуги, отримання ваучера на навчання тощо. Роботодавці теж можуть скористатися програмами отримання компенсацій за працевлаштування внутрішніх переселенців.  Особи, зацікавлені в пошуку роботи, можуть здійснювати її самостійний  пошук на Єдиному порталі вакансій або оформити підписку на вакансії через чат-бот у Telegram. Але, слід пам’ятати, що звернення до служби зайнятості може значно прискорити процес працевлаштування, оскільки часто фахівці служби здійснюють підбір кандидатів під конкретні замовлення роботодавців, зокрема - з організацією професійної підготовки безробітних безпосередньо на майбутньому робочому місці.

Особливо зацікавилися присутні на зустрічі інформацією про отримання ваучера  на навчання, який дає можливість пройти перепідготовку за робітничими професіями, підвищення рівня освіти, підвищення кваліфікації або спеціалізації та підготовку за спеціальністю для здобуття рівня магістра, що в свою чергу, є дуже актуальним для внутрішньо переміщених осіб, які були зайняті в сільськогосподарській галузі, а тепер мешкають в місті, де більш актуальними є професії пов'язані з промисловістю.

Також було наголошено на можливість отримання громадянами  грантів для створення або розвитку власної справи у рамках реалізації урядового проекту «ЄРобота», а саме грантові програми, якими можуть скористатись і ВПО:  «Власна справа» – розмір мікрогрантів становить від 50 до 250 тисяч гривень;  Грант для ветеранів – передбачає три варіанти надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень відповідно. 

Для роботодавців службою зайнятості розроблено програми компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних та компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Для отримання більш детальної інформації та консультацій з питань чинного законодавства про зайнятість можна звернутися до Гуляйпільського відділу Пологівської філії Запорізького обласного центру зайнятості, який знаходиться в приміщенні Запорізького обласного центру зайнятості за адресою:  м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 56А, каб. № 205, або за тел. 095-867-30-50 – Лариса Григорівна; 066-625-08-20 – Лілія Миколаївна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь